Pages

Thursday, 21 February 2013

Impian Tercapai

Brtemu skali lagi. Moh sy bwa anda ke tmpat yg di mne, dlu sy juz idamkan, trpkir cmne nk dptkan n plbagai lgi, sperti satu mimpi yg xmmpu nk diuraikan. Tpi, skrg nie ia tidak lagi mnjadi stu mimpi, tlah pwn jdi stu knyataan. Ke mne agaknya sy gi yek??




Haha, pe dy?? BURGER BAKAR BIG SHOW. First time smpai mmg truje sbb xsbar nk makan bnde yg slalu dgr cter bsar smpai xlalu nk mkan. So, jom jengah pe yg sy n 20 org lgi wt kt sni...


Get ready

Tu dia, kek ais krim dari Baskin Robbins

Tak sabar nak makan nie

Control, control...

Geng-geng sana

Ramai juga orang di restoran ini

Nama saya Farid (Fareed Zahari)

"Bak sini sikit"

"Ala, dah habis la plak"

"Apa?? Dah habis??"

"Sempat gak aku makan sikit"

Tolong suapkan

Eh, dah habis??

"Jangan ganggu saya. Lapar nie"

Dunia teknologi telefon bimbit

Alhamdulillah

Krisis yang sempat disnap

"Ini saya dan burger bakar saya"

"Bad, gambar aku"

Muka tak sabar nak makan

Mel Jamil : "Asal ko nyer kecik??"
Acap Press : "Diet. Anda mengerti??"

Jangan lupa kami disini

Dua sirap limau dan satu fresh oren

Nak makan nie tapi kena tunggu sikit

Berusaha keras menyediakan order yang banyak nie

Nie la saya punya,
burger bakar daging double cheese + chessy
(RM14.00)

Sebelum makan

Lagi sekali

Satu kali lagi

Jom makan!!!

Keratan rentas burger saya

Cepatlah, nak makan nie

Sedang menjamu selera

Saya punya, sold out

Kekenyangan mode

Harga burger bakar

Air suam je mampu

Restoran dimana terletaknya burger bakar

Restoran nie gak ada bannernya sendiri

Menunggu kedatangan menu atau....???

Tayang handset baru

Kek ais krim Baskin Robbins

Bergambar skit

Team BH (Baseball Heroes)

Mood sebelum makan


So, sume blik dlam keadaan happy + puas ati sbb dpt labur duit yg agar bsar sblum bermulanya sem bru dimna pda keesokan harinya. Haha, thankz to yg mngajak, nnti boleh gi lagi. Xsbar menunggu tuk ke next aktiviti pasnie, SEPARK sblum ke KEPSI n BURKAR skali lagi. Nantikan sme2....

*picture : credit to Muhammad Sofiyuddin Al-Mumtaz...

Wednesday, 20 February 2013

Berkunjung ke Bumi Kelantan

Bru2 nie, akhirnya dptlah sy mengumumkan dimne sy tlah mnjelajah seluruh Semenanjung Malaysia dgn menyertai stu program IN-TEAM di bumi Kelantan Darul Naim. Syok gler ble dpt tw nme trpilih tuk join program nie. Moh kte tgk pe yg mnarik didlm program nie...

Banner Rasmi Program IN-TEAM
Kem Interaksi Pemimpin Muda di SMK Kuala Balah, stu sklh dimne sy mndpt info yg sklh nie adalah yg terakhir skali kedudukannya dlm jajahan Jeli, Kelantan. Apa yg menarik kt sni, sy mndapati keadaan n suasana disni nyaman, udara bersih, dilestarikan dgn kehijauan gunung-ganang dan tiada lngsung asap2 tw pncemaran yg bleh mncemarkan pengudaraan disni. So, dpt sy ktekan disni, mereka blajar dlm suasana yg 'bersih dri segala kekotoran'. Namun, sblum sy mengorak ke sne, sy n 'the team' tlah ke tiga tmpt dhlu, rumah Projek Manager (PM), BB (Bukit Bunga) serta tidak dilpekan, Pondok Moden (Pusat Dakwah Jeli). Di umah PM, sume tlah dijamu makan pagi dgn nasi kerabu serta plbagai lauk, nmun pe yg sy prasan, lauk yg byk jenis adalh ayam sbb de 2 jnis. Yg lain sume stu jnis je. Hahaha, byk interaksi dgn tuan punye umah srta isi umah skali n plbgai aksi plik2 tlah dirkamkan oleh Cameraman. Jom jengah sme2...

Gunung disebalik sekolah

Udara yang segar lagi mendamaikan
Mampu layan 'Upin Ipin' sahaja di waktu pagi

Kekenyangan selepas sarapan pagi yang 'berat'

Sebagai cenderamata

"Eh, apa ini?"

Team 'Myvi Baru'

Siap ada pemeriksaan JPJ yang sedang mengadakan
kempen keselamatan jalan raya

Kisah di Pondok Moden
Namun, pabila sume itu tlah berlalu, maka brmulanya 'IN-TEAM' nie. Hahaha, jum duk tgk pe yg brlaku spnjang 3 ari 2 mlm nie. Jeng jeng jeng...

Fokus

'Brain + body wash'

Selaras susunan masa fasi duduk makan

"Jangan jadi macam....."

"Huh??"

Fokus membuat kerja

Suasana di waktu petang

Bendera setiap kumpulan

Ketawa sorang-sorang

Sesi Mel Jamil

Pembentangan D.I.C.E

Semua sudah jadi 'Ultraman'

"Ini pulau kami"

S.W.O.T Analysis

Pembentangan lagi

Berbincang

Ready untuk makan dalam talam

Kesian adik itu + Happy semua fasi
"Adik-adik SMK Kuala Balah, are you ready?"

"Kami berdua hensem + macho, mohon jangan jealous"
Last Man Standing

Happy Hour

"Posing skit"

'Wash' lagi kali ke-2

Majlis penutup

Adik-adik fokus, fasi gembira semua

"Snap skit pic"

Last Man Standing

"Hai, nama Mel Jamil. Everyone, get ready for this night."
Itu la antra serba sedikit tntang prjalanan program nie. Time blek, kami tlah singgah di byk tempat cm umah Aisyah, masjid kayu, Kg. Gemuruh, Bukit Besi and last skali, UMP setiap kampus...

Konsert dalam bas

Sepanjang perjalanan

Mana nak pergi nie?

Masjid kayu

Megahnya bas UMP

Pihak perempuan

Pihak lelaki

"Nak main sekali?"

"Kami ada 10 jari!"

Muka-muka baik selepas solat fardu Maghrib
Berehat di Kg. Gemuruh

Alhamdulillah, semua bercahaya

Masjid Kg. Gemuruh

Order makanan for supper

Khusyuk bercerita

Saya di Petronas, anda??

Thanks to penyelaras, pengurus projek and their team krna program nie berjalan dgn lancar. Semoga kte berjumpe lagi...