Pages

Tuesday, 4 June 2013

Picnic Marvelous

Bertemu sekali lagi...

Baru sahaja tamat Grand BBQ, saya telah dijemput sekali lagi untuk sertai picnic yang luar biasa. Ini disebabkan kami duduk di sana dari pagi (orang tiada) hingga tengah hari (orang penuh) dan itu menyebabkan luar biasa. Kami lebih mengontrol kawasan tengah sehingga ramai orang yang hendak mandi hanya mampu melihat sahaja kami beraktiviti. Apa aktivitinya???

Jom sama-sama saksikan...

Bergambar sikit.

Geng-geng yang sudi datang.

Hahaha, mangsa pertama.

Nash terbang di udara.

Mangsa kedua pula.

Hebatnya gaya Bayu terbang.

Sudah risau si Mel Jamil nie.

Plan seterusnya dirancang.

"Jom main satu game"

"Tahu ke tak main 'Cham Cham Cham'?"

Orang sibuk bermain, mereka sibuk bergambar.

Okeylah, kita bergambar dahulu.

Amirul Farhan, Fahmi dan Fareed.

"Hebat tak aku nie?"

Lihatlah saya.

Nampaknya Mel Jamil nak bertumbuk dengan saya.

Lagi gambar di dalam air.

Selepas makan, posing lagi atas batu.

Lagi posing atas batu.

Ini memang kerja mereka, makan sahaja.

Eh, Bayu panjat batu. Tapi, Bayu nampak tak apa yang ditulis dekat atas itu??

Mereka ini memang suka duduk dekat batu itu.

Pemandangan Air Terjun Sungai Pandan.

Bertapa??

Semua nak bergambar di batu itu.

Tak faham tema gambar ini.

Henshin, Night of Fire.

Wah, sweet nyer. Skandal??

Dengar sini semua dan semua dengar sini.

Keletihan sikit.

Masih ceria Mel Jamil.

Nampaknya Amirul sudah mandi.

Begitu juga si Fareed.

Rakan-rakan yang sukar dicari ganti. Thanks to you all.

Posing sikit.

Team wanita.

Hahaha, sebelum sampai Panching, terjumpa sesuatu.

Muka-muka suci selepas solat Zohor.

Kepenatan + Lapar nampaknya.

Nasi Ayam Claypot dengan Cendawan, hanya di Giant Kuantan.

Ada berapa orang dalam gambar ini??

Posing lagi.

Akhirnya, Mel Jamil terbang dengan rekod paling tinggi pernah dicatatkan.

Bermulanya permainan 'Polar Bear'.

Get ready semua.

Sibuk mengemas barang.

Hai, boleh berkenalan??
Begitulah perjalanan kami sehari suntuk (Pekan - Panching - Masjid Kem Batu 10 - Jaya Gading - Taman Sepakat - Giant Kuantan - Kampus Gambang - Kampus Pekan). Sebelum tidur malam tadi, terfikir sesuatu. Adakah pada masa akan datang saya dapat menyertai aktiviti sebegini lagi??

Hanya masa yang akan menemukan kita semua sekali lagi...


Sunday, 2 June 2013

In-Smartive Grand Barbeque (In-SGB) 2013

Sudah sekian lamanya saya jarng sekali tulis blog...

Assalamualaikum, salam sejahtera. Jom saya bawa anda, bercerita mengenai 'family day' kami. Oppss! Ye ke?? Lebih kuranglah. Jom tengok pelbagai gelagat yang sukar untuk dilihat pada hari-hari biasa...

Kesian, saya seorang sahaja lelaki.

Pelik betul gamabr ini.

Nampaknya team BBQ masih menyibuk membakar ayam.

Hah, kenapa itu?

Masih membakar.

Semua sedang fokus.

Senyum itu sedekah.

Kak Fitrah sedih kerana ditinggalkan Acap Press.

Muaahhh!

Dua tersenyum, dua lagi dah kenapa?

Kerja fokus, jangan cuai.

Geng akak-akak dari kampus Pekan.

Sibuk kira bajet untuk kertas kerja akan datang.

Abang macho lagi segak.

Nampaknya semua telah ready sebelum gambar diambil.

Fareed fokus main 'Dragon City'.

Abang Penguin, Abang Tak Cuai.

MC paling sempoi dan paling slumber.

Irwan, sabar ye. Jap lagi kita makan.

Geng-geng akak 'OSHEM + HORROR'.

Ucapan En. Wan Helmy Zain, penasihat kelab.

Semua fokus.

Ucapan yang best.

Nampaknya, Daus macam kesunyian.

Penasihat suap Presiden.

Presiden suap Penasihat.

Presiden menunggu apa yang berlaku lepas ini.

Nampaknya, aktiviti menghimpit berlaku disini.

Terima kasih kepada yang datang.

Hai, pulut je??

Abang ini memang macam ini, cuai.

Ad yang tersenyum, ada yang tidak puas hati.

Lihatlah sekalian.

Kami nak makan dahulu.

Inilah makanan kami.

Acap hanya mampu tersenyum sambil Bayu tidak mengerti.

Bukan main gembira lagi.

Azlan Aziz, tukang masak hebat + director yang serba boleh.

Nak sikit sos itu.

Kelaparan melampau dari Acap Press.

Adakah masih boleh melihat keadaan sebegini di lain hari??

Kata Irwan, "Dah tak rasa perut nie." Sebabnya, terlalu penuh.

Hati-hati, jangan tumpah.

Sesi bergambar banyak sangat.

Doktor terbaik, Doktor Sedih.

Geng-geng akak dari Kampus Gambang

Jelas wajah keceriaan sorang Penasihat.

Hah, siapa itu??

Ucapan Presiden, Mel Jamil yang tersangat terharu.

Sibuk mengambil makanan.

Ini pula akak chef.

Sedapnya roti ini.

Tak faham masalah disini.

Kami sedang makan.

Eh, sempat lagi buat 'Peace'.
Begitulah perjalanan aktiviti ini berlangsung. Moga-moga ukhwah yang ada akan terus terjalin hingga ke akhir hayat. Kepada Presiden Mel Jamil, saya sayang abang dan jangan lupa kepada kami disini. Teringat kata-kata Acap Press, "Tiada penganti Mel Jamil namun ada pewaris Mel Jamil." Namun, In-Smartive tetap yang terbaik dan no. 1 di dalam hati saya yang berbunga-bunga ini...